Autobench - Vervoer uw hond veilig en voordelig met een autobench - 4Pets Proline autobenches
 

Waarom kiezen voor een autobench ?

 1. Je hond is je immers beste vriend toch? En die wil je dan ook veilig vervoeren zoals in een autobench.
 2. De veiligheid van een autobench
 biedt bescherming aan zowel mensen als dieren in een onverwachtse situatie.
 3. De autobench verhindert dat vuil, haar en vocht op de bekleding van de auto terecht komt.
 4. De autobench biedt de hond een uitstekende stabiliteit in de bochten tijdens het auto rijden.
 5. Hierdoor kan de bestuurder van het voertuig in alle veiligheid en zonder zorgen auto rijden.

In een aantal Europese landen is het zelfs verplicht om uw hond/pup te vervoeren in een autobench. Chewies dierenwinkel online heeft een uitgebreid assortiment a-kwaliteits autobenches voor ieder type personenwagen. Gebruik onze online klantenservice om te kijken welke autobench past in uw personenwagen of uw wensen of kom langs in onze dierenwinkel voor deskundig advies.
Chewies dierenwinkel heeft meetapparatuur in de winkel voor de juiste autobench van 4Pets proline.

Let wel op: alle maten op onze site zijn buitenmaten tenzij anders aangegeven.

Sorteer op:
 
>

In welk land is een Autobench verplicht?

Gaat u binnenkort met uw hond op vakantie naar een Italië, Duitsland, Spanje of Zwitserland? In sommige Europese landen bent u verplicht om uw hond vast te vervoeren in uw auto. Dit geldt ook voor de landen waar u met uw auto doorheen reist. Dus gaat u met uw hond op autovakantie naar Oostenrijk of Italië, wees dan bewust van het feit dat deze regeling ook geldig is in Duitsland.

Autobench verplicht?Een autobench of hondengordel is in een aantal Europese landen verplicht gesteld, omdat in het verleden veel onveilige situaties zijn ontstaan door huisdieren in de auto. Een autoreis kan erg stressvol zijn voor uw hond. Hierdoor kan uw hond erg fel reageren op het verkeer en onverwachts door de auto heen rennen of springen. Dit kan erg onveilige situaties veroorzaken, voor uzelf en voor uw hond. 

Voorkom onveilige situaties met een autobench

Wees verstandig en voorkom onveilige situaties op de weg. Met de autobenches van Chewies dierenwinkel oline kunt u uw hond veilig en comfortabel vervoeren in uw auto. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan autobenches, geschikt voor ieder type auto en hond.o. U kunt de autobench vastzetten door het gebruik van onze straps en benchkussens gebruiken zodat uw hond comfortabeler kan liggen.

Autobench is verplicht

Bent u benieuwd in welke Europese landen uw hond in een bench vervoerd moet worden? Chewies online dierenwinkel heeft voor u een lijst opgesteld met landen waarin u uw hond vastgezet in de auto moet vervoeren.

Autobench verplicht in België

In België geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen.Op grond van deze regels is het verplicht in België om een hond veilig te vervoeren. Daarom adviseren wij om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven.

Autobench verplicht in Duitsland

In Duitsland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven van ongeveer €50,-.

Autobench verplicht in Frankrijk

In Frankrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven.

Autobench verplicht in Italië

In Italië geldt de regel dat er één hond in uw auto vervoerd mag worden mits deze de bestuurder niet hindert. Het is verplicht in Italië om twee of meer honden te vervoeren in een autobench, reiskennel of achter een hondenrek.

Autobench verplicht in Spanje

In Spanje geldt ook de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Zwitserland

In Zwitserland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Polen

In Polen mag u uw hond niet op de voorstoel van uw auto vervoeren (ook niet met hondengordel). Verder geldt in Polen de wet dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Tsjechië

In Tsjechië mag u uw hond niet op de voorstoel van uw auto vervoeren (ook niet met hondengordel). Verder geldt in Tsjechië de wet dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

In Oostenrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Denemarken

In Denemarken geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Nederland

De wetgeving in Nederland geeft duidelijk aan dat goederen nooit de bestuurder mag hinderen. In de Nederlandse regelgeving wordt een hond ook als een goed gezien. Autobench.nl adviseert daarom ook uw hond per bench te vervoeren. Zo voorkomt u onveilige situaties en kan uw hond comfortabel mee in de auto. 

Autobench niet verplicht

Voor de overige Europese landen gelden momenteel nog geen regels omtrent het vervoeren van een hond in de auto.

Meerdere Categorieën bij afdeling autobenches :

> Honden loopplanken
> Auto materialen hond overig


 

Blog

Veilig met je huisdier in de auto!

Soms is het noodzakelijk om je hond, kat of knaagdier mee in de auto te nemen, bijvoorbeeld naar ...

geschreven door Angela - 06-11-2020 10:59

tags: