HOND

Leuk dat u een hond in huis heeft! Een waakhond een gezelschapshond of een hond om hondensport mee te bedrijven? Honden zijn divers inzetbaar, maar blijven bovenal een echt kameraadje. Chewies biedt u een groot assortiment hondenvoer, hondenspeelgoed, halsbanden en lijnen, hondenmanden en hondendekensvoerbakken en drinkbakken en uiteraard een ruime keuze aan hondenbenches en hondenhokken.

 

Benches:
Benches bestaan in verschillende maten en vormen. Het materiaal en de sluiting kunnen afwijken.
Hierbij de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje: 
Draadkooien zijn benches bestaand uit gegalvaniseerd staal. Dit is aan te raden als u een pup of hond in huis gaat nemen die een bench niet gewend is. Puppies kunnen bijvoorbeeld last van hun tandjes hebben en aan een stoffen bench gaan knagen, bij een draadkooi kan dit niet. Een bench is ontworpen om uw hond te trainen, dit is belangrijk omdat een hond een bench vaak niet zomaar accepteert. U moet uw hond of pup op een positieve manier begeleiden om de bench leuk te gaan vinden. Uiteindelijk zal hij het dan gaan zien als zijn veilige plek en zal hij er zich graag in terugtrekken.


Bestrijdingsartikelen (bv vlooienpipetten en halsbanden):
Er zijn verschillende bestrijdingsartikelen op de markt tegen vlooien en teken. Wij adviseren u om goed te kijken hoe uw hond reageert, want dit kan per merk verschillen. Frontline, Advantix en Seresto hebben bijvoorbeeld ieder een andere samenstelling en werking. Er zijn nu ook natuurlijke behandelingen tegen vlooien en teken. U kunt voor meer advies altijd bij ons terecht! 
Een ander belangrijk bestrijdingsartikel is het ontwormingsmiddel. Ook hier is het belangrijk te kijken hoe uw hond reageert. Er zijn verschillende merken in de omloop: Drontal, Beaphar en Bob Martin bijvoorbeeld. De toediening kan ook verschillen. Er zijn ontwormingspasta's en ontwormingstabletten in de omloop.
 

Diepvriesvoer en droogvoer:
Hondenvoer bestaat in verschillende vormen. De belangrijkste twee zijn brokken en diepvriesvoer. Bij diepvriesvoer geeft u vers vlees, soms gecombineerd met groentes. Verschillende merken zijn hierbij vertegenwoordigd: Farmfood, Barfmenu, Duck, Prins en Rodi, zijn enkele voorbeelden. Brokken zijn altijd bewerkt maar zijn handig te voeren. Chewies is ervan overtuigd dat hoe minder producten bewerkt zijn hoe beter ze zijn voor de gezondheid voor uw hond. Echter qua prijs en handigheid scoort de brok wel beter. Daarom is Chewies op zoek gegaan naar een brok die dicht tegen het vers vlees verhaal aan zit. Dit is de lijn van Brit: Carni Love. De Care lijn van Brit komt hier ook dichtbij in de buurt.

Hondenbedden, hondenmanden en hondenkleden:
Er zit een gebruiksverschil tussen een bed, een mand, of een kleed. Dit verschil zullen we nader toelichten. 
Hondenmanden zijn er in diverse variaties. Rieten hondenmanden, plastic hondenmanden of ultra zachte hondenmanden. Er zijn ook houten hondenmanden met een zacht kussen erin te koop.
Meestal staat een hondenmand in de woonkamer of kennel en dient als slaapplek en verwijsplek voor uw hond. (Het is zijn slaapkamer)
Een hondenbed is bijna altijd van zacht materiaal gemaakt en heeft dezelfde functie als een hondenmand. Een bijkomende functie is dat een hondenmand makkelijker te verplaatsen is en eventueel meegenomen kan worden op reis. Een hondenbed is altijd comfortabel en kan een opstaande rand hebben waar uw hond heerlijk met zijn hoofd op kan slapen.
Een hondenkleed wordt vaak gebruikt in benches, in de auto, of om mee te nemen op vakantie. Vaak zijn deze niet zo dik en gebruikt u dit voor een tijdelijke slaapplek. Sommige honden vinden het overigens wel fijn om een dunner en koeler kleed te hebben. Denkt u hierbij aan berghonden of mastiffs. Als u op zoek bent naar een benchkleed kunt u ons altijd om advies vragen wat betreft dikte, met of zonder rand en materiaal, of bezoek onze website.