HONDENHOKKEN

Hondenhok kopen? Uw hond verdient alleen het beste hondenhok! Onze hondenhokken zijn praktisch, duurzaam, netjes afgewerkt en ook nog scherp geprijsd. Een hondenhok beschermt uw hond tegen hondenweer ;) Hondenhokken zijn er in verschillende maten en modellen. U kunt zich oriënteren op onze website en mocht u advies nodig hebben kunt u altijd contact met ons opnemen, of in onze winkel langskomen voor meer informatie. Hondenhok Boris en Balto zijn de meest verkochte hondenhokken. Deze zijn zeer praktisch en makkelijk in onderhoud. Nieuw is het hondenhok Rustiek.
 
 
 

Hondenhokken hier vind je producten voor in uw huis, in uw tuin of op uw erf.
Je vindt bij Chewies dierenwinkel diverse leuke en stevige hondenhokken
 in allerlei soorten en maten en nog veel meer om je hond op een droge en veilige manier op je terrein los te laten.

Hondenhok : Uw hond verdient alleen het beste hondenhok! Onze hondenhokken zijn praktisch, duurzaam, netjes afgewerkt en scherp geprijsd. Een hondenhok beschermt uw hond tegen hondenweer.

Wanneer een hondenhok :

Een los hondenhok is fijn voor honden die in de tuin mogen loslopen. In een hondenhok vindt uw hond beschutting tegen regen of kou, of kan een hond zich even terugtrekken. Voor honden die altijd los buiten leven, kan het hondenhok tevens als nachthok dienen. Een hondenhok is niet echt bedoeld om een hond in op te sluiten, omdat het een relatief donkere en kleine ruimte is. Uw hond opsluiten in een hondenhok kan soms wel eventjes, bijv. korter dan een half uur. Voor langere periodes is een hondenkennel meer geschikt.

Hondenhok – juiste grootte :

De hoogte in het hondenhok zelf moet minimaal de schofthoogte +10cm te zijn. Het is raadzaam om een hondenhok zo klein mogelijk te kopen, vooral als het hok als nachthok gebruikt wordt. Bij een hondenhok in de juiste afmeting blijft de warmte het best behouden.Als u een hondenhok koopt, zorg dan dat het hok niet te groot en niet te klein is. In een hondenhok van de juiste afmeting krijgt uw hond sneller een aangenaam nestgevoel en warmt de hond sneller op door zijn eigen lichaamswarmte.

Grootte van de ingang hondenhok :

Bij de aanschaf van een hondenhok adviseren wij om goed te kijken naar de afmetingen, van hond en hok. De hoogte van de ingang van het hok, dient minimaal de schofthoogte van de hond te zijn. De hoogte van de opstap in het hondenhok kan hierbij opgeteld worden. Als een hondenhok een ingang heeft van 55cm hoog, en de ingang begint op 10cm vanaf de grond, dan kan een hond met een schofthoogte 60-63cm hier goed in en uit.

De ruimte achter het tochtschot dient voor de hond groot genoeg te zijn om compact te kunnen liggen. Languit liggen is geen must, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Dit heeft veel met het karakter van de hond te maken. Mocht u het karakter (nog) niet weten, dan kunt u dit navragen bij de fokker, of bij degene van wie u de hond koopt.

Een goed hondenhok beschermt een hond tegen hondenweer: een flinke regenbui, gure windstoten in de herfst, of de koude van de winter. In de zomer zorgt een hondenhok juist voor verkoeling, waardoor uw hond kan genieten van een verkwikkend dutje.

Het waterdichte dak voorkomt dat uw hond nattigheid voelt. Daarnaast zijn sommige hokken uitgerust met een deurtje (handig als u even geen tijd heeft om uw hond in de gaten te houden), of met een draaibaar tochtschot. Als u een hondenhok koopt, zorg dan dat het hok niet te groot en niet te klein is. Dan krijgt uw hond eerder een aangenaam nestgevoel en warmt de hond sneller op door zijn eigen lichaamswarmte.

Onze hondenhokken zijn niet alleen functioneel en praktisch, ze zien er ook fantastisch uit. Behalve mooie hondenhokken verkopen wij ook hondenbenches, hondenkooien, hondenrennen en hondenkennels.