Wanneer je opzoek gaat naar goed hondenvoer, kom je veel verschillende soorten voer van verschillende merken tegen. Heb je ooit wel eens van hondenvoer van insecten gehoord? Ja, zelfs dat kun je aan je hond geven. Dit hondenvoer is oorspronkelijk ontwikkeld voor honden met een voedselallergie, huidaandoeningen, voedselintoleranties of omdat ze een gevoelige maag hebben. Maar er zitten meer voordelen aan hondenvoer gemaakt van insecten. In dit artikel ontdek je de voordelen van het voer en een vergelijking van zeven verschillende zakken hondenvoer van insecten.

De voordelen van hondenvoer van insecten

Vaak geven hondenbaasjes hun hond voer gemaakt van insecten, omdat hun hond een allergie heeft ontwikkeld voor bepaalde eiwitten. Bijvoorbeeld omdat ze geen kip verdragen en hier huidirritaties van krijgen. Natuurlijk wil je het beste voor je hond, dus zoek je dan naar ander voer. Iets wat je hond wel kan verdragen. Insectenvoer is daarvoor een uitkomst, het is namelijk voor honden veel makkelijker om insecteneiwit te verdragen. Makkelijker dan andere eiwitbronnen.

Een andere reden om hondenvoer van insecten aan je hond te geven, is omdat het een kleinere impact op het milieu heeft dan ander voer. Zo is er voor rund, varkens of kippen veel meer land, meer water en meer meststoffen nodig. Het produceren van hondenvoer van puur alleen insecten is veel beter voor de aarde. Dus wanneer je zelf al bewust minder of geen vlees eet, is het ook fijn als je jouw hond een alternatief kunt aanbieden.

Insecteneiwitten zijn ook nog eens gezond voor jouw dierenvriend. Het bevat namelijk 18 verschillende aminozuren, waarvan 10 ervan belangrijk zijn voor de gezondheid van je hond. Deze 10 aminozuren kan het lichaam van je hond niet zelf maken en deze moet hij dus via zijn voer binnenkrijgen. Dat het voer gezond is, zul je merken aan de vacht en de huid van je hond, hij behoudt zijn spieren en hij krijgt een sterk immuunsysteem.

Als laatst kunnen runderen, varkens en kippen ziektes krijgen. Daarom krijgen kippen, varkens en koeien via hun voer vaak antibiotica toegediend. Insecten hebben dit nadeel niet en krijgen geen antibiotica. Het voordeel hiervan, is dat je hond ook geen antibiotica via zijn voer binnenkrijgt. Het is ook nog eens smakelijk voer, waardoor je hond het net zo graag eet als ander voer. Je geeft je hond dus insectenvoer, omdat:

Je hond allergisch is, een intolerantie, huidaandoening of gevoelige maag heeft

Het veel beter is voor het milieu

Het de belangrijke 10 aminozuren bevat die je hond nodig heeft om gezond te zijn

In dit voer geen antibiotica zit

Het goed smaakt

 

De nadelen van hondenvoer gemaakt van insecten

Ondanks dat het zoveel voordelen biedt, is het ook verstandig om je bewust te zijn dat ook aan hondenvoer van insectenvoer nadelen kleven. Zo is het niet verstandig om je hond voer van insecten te geven als hij overgevoelig is voor het eiwit van insecten of een allergie voor schaaldieren heeft. Raadpleeg bij twijfel eerst je dierenarts, voordat je hondenvoer van insecten gaat geven.