Kippenhok aanbiedingen van kippenhokken geselecteerd door Chewies online dierenwinkel

Kippenhok kopen?! Een appeltje eitje bij Chewies online dierenwinkel. Chewies biedt u een veelzijdig online assortiment kippenhokken aan. Wij hebben grote kippenhokken met een grote uitloopmogelijkheid, maar we bieden ook losse nachthokken aan. Alle kippenhokken zijn uitsluitend online te bestellen.

De kippenhokken met uitloopmogelijkheid zijn een ideale oplossing voor baasjes met een beperkte ruimte in de tuin. Bij de nachthokken hebben de kippen alle vrijheid overdag en kunt u ze s'-nachts op stok in het kippenhok zetten.

Problemen met transport of assemblage? Wij bezorgen in Zuid-Holland met onze eigen koeriersdienst eventueel inclusief montage. Informeer naar onze tarieven hiervoor.

 

 

Vervolg Kippenhok - Online specialist kippenhokken Chewies dierenwinkel online

WELK KIPPENHOK IS GESCHIKT?
Om te bepalen welk kippenhok geschikt is voor jouw situatie is het belangrijk om te weten hoeveel kippen je graag wilt aanschaffen en welk kippenras. Ook is het van belang te bepalen wat de leefruimte voor de kippen in je tuin gaat worden. Is het bijvoorbeeld de bedoeling dat de kippen dag en nacht in het hok verblijven of hebben ze ook beschikking tot een vrije uitloop of extra kippenren in je tuin of op je erf? De antwoorden op deze vraagstukken zijn van groot belang bij het zoeken van het juiste kippenhok. Wij hebben hierover een uitgebreid artikel geschreven met als titel: Het ideale kippenhok.

VRAAG CHEWIES OM ADVIES
Vind je het lastig om het goede kippenhok te vinden dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar. Behalve dat wij je alles over onze kippenhokken kunnen vertellen en waar je op moet letten kunnen wij ook advies geven over de aanschaf van de kippen zelf. Heb je bijvoorbeeld een kleinere ruimte tot je beschikking dan raden wij altijd aan voor krielkippen te kiezen. Ook betreft de kippenvoer kun je altijd bij ons terecht en bestrijdingsmiddelen tegen bijvoorbeeld bloedluis.


DE LEVERTIJD VAN ONZE KIPPENHOKKEN
Al onze kippenhokken zijn direct uit voorraad leverbaar. Ook zijn een beperkt aantal te bezichtigen in onze winkel te Berkel en Rodenrijs. Uiteraard staan alle specificaties bij de hokken vermeld. Daarom ben je ook altijd van harte welkom. Ben je bij ons in de winkel en heb je je laten voorlichten en eventueel een keus kunnen maken dan kan het kippenhok direct gratis bij u thuis bezorgd worden. De bouwpakketten passen doorgaans niet in een personenwagen vandaar dit aan te bevelen is. Daarbij hebben wij de toebehoren ook in onze winkel zoals voerdertorens en kippendrinkbakken.

KIPPENHOK WEETJES

Als u een kippenhok wilt kopen is het handig om ook wat te weten van het kippenhok zelf.

Legnest
Een legnest is een plek waar kippen hun ei kwijt kunnen. Een legnest aan de buitenkant van een kippenhok is handig om gemakkelijk de eitjes te kunnen rapen. Een legnest is voor kippen geen vereiste. Ze kunnen hun ei ook kwijt in het nachthok. Een bakje of kistje met wat hooi erin is ook een mooie oplossing. Kippen delen het legnest met elkaar en zullen zodoende om beurten hun ei leggen. U hoeft niet voor iedere kip een apart legbakje te hebben. De meeste legnesten aan een hok hebben 2 vakken. Dit is goed voor ca. 2 tot 8 legkippen. De grootte van de kip is bepalend voor de grootte van het legnest. Een kip moet goed passen in een legvak.

Nachthok kippen
Bij de meeste kippenhokken van Chewies online dierenwinkel is het nachthok van buitenaf af te sluiten. Dit kan gedaan worden om roofdieren zoveel mogelijk buiten het nachthok te houden. Sommige kippenhokken hebben boven het nachthok een opbergruimte voor bijvoorbeeld voer of bodembedekking.

Extra deurtjes, dubbele sloten
Veel van onze kippenhokken hebben aan de zijkant een deurtje, zodat het hok eenvoudig uitgebreid kan worden met een ren. Bijna alle deuren van onze kippenhokken zijn voorzien van 2 schuifslotjes, wat extra stabiliteit en zekerheid geeft.

Ondergrond voor kippenhok
Kippen lopen het liefst op een zachte ondergrond. Gras, grond, zand of schelpen bieden kippen altijd wel iets om te pikken en te scharrelen. Een harde ondergrond, zoals bestrating, is af te raden. Dit kan wel als het hok zelf op bestrating wordt gezet en de kippen vervolgens in een ren of tuin kunnen loslopen. Om het kippenhok schoon te houden is dit zelfs erg handig.

Kippenhok behandelen
Om een kippenhok in goede conditie te houden, raden wij aan om het goed te beitsen voor dat u het buiten gebruikt. 1 keer beitsen is goed, 2 keer is beter, 3 keer is het best. Waarom is dat nodig? Het hout van het kippenhok is op kleur gebracht met water gedragen beits. Deze beits is alleen om het kippenhok op kleur te brengen. Het is echter geen UV- en vochtbestendige laag. U dient het kippenhok dus te behandelen als zijnde blank hout. Een extra laag direct vanaf het begin is dus echt wel nodig om zo lang mogelijk plezier van uw hok te hebben. Beits wordt in passende kleuren aangeboden bij de producten.

Kippenhok schoonmaken
Om een kippenhok regelmatig schoon te maken is het makkelijk dat u er goed bij kunt. Voldoende deuren en een handige schoonmaaklade in het kippenhok vergemakkelijken dit karweitje. Een diepe lade is dan een stuk handiger dan een meer platte lade.


Bestel je het kippenhok online via onze website voor 16:00 uur dan heb je het binnen 1-2 werkdagen al in huis. Je ontvangt tevens een bezorgtijd zodat je exact weet wanneer de bezorger op de stoep staat. Meer weten welk kippenhok voldoende huisvesting biedt aan jouw kippen? Bel onze klantenservice van Chewies online dierenwinkel of mail.