Chewies Keuze : Brit Veterinary diet medisch hondenvoer & natvoer

Brit Grain-Free Veterinary Diets zijn een reeks speciaal samengestelde glutenvrije receptdiëten voor diergeneeskundig gebruik. Brit Grain-Free Veterinary Diets zijn ontwikkeld op basis van de nieuwste bevindingen in het voedingsbeheer van honden- en kattenziekten, evenals Brit's uitgebreide ervaring en knowhow in de ontwikkeling en productie van superpremium graanvrije diervoeding. Zorgvuldig geselecteerde eiwitbronnen en functionele ingrediënten, zoals levende probiotica, vitamines en DHA- en EPA-vetzuren, voldoen aan de voedingsbehoeften van huisdieren en ondersteunen hun gezondheid en algehele welzijn. Deze voeding is standaard allemaal aanwezig in onze winkel.

Wij kunnen deze ook voor u verzenden via onze online dierenwinkel. Brit Grain-Free Veterinary Diets biedt de volgende voordelen in de medische voedingshuishouding van honden- en kattenaandoeningen (zie onder aanbod het vervolg):

 

GRAANVRIJE WAAIER VAN VETERINAIRE DIËTEN

Brit Grain-Free Veterinary Diets zijn geformuleerd met een innovatieve bron van zetmeel - gele erwt - waarmee we plantenmateriaal dat gluten bevat kunnen uitsluiten. Formules op basis van gele erwt bieden de volgende voedingsvoordelen voor dieet op recept:

Verminderd risico op bijwerkingen (voedselallergieën) op gluten, een van de top vijf meest voorkomende voedselallergenen. Een significant aantal bijwerkingen met dermatologische presentatie (pruritus, otitis externa) of gastro-intestinale presentatie (IBD, gluten enteropathie) te wijten zijn aan glutenovergevoeligheid.
 

Erwt is een bron van koolhydraten met een lage glykemische index (GI) van 28-39 in vergelijking met koolhydraten uit tarwe, maïs of rijst, die een glykemische index van 75-100 hebben na extrusie. Deze granen bevatten veel koolhydraten en hebben een hoge glykemische index. De glykemische index geeft de snelheid aan waarmee zowel snelle als langzame koolhydraten uit de darm in de bloedbaan worden opgenomen. De glykemische index laat ook zien in hoeverre een bepaald voedsel de bloedsuikerspiegel verhoogt in vergelijking met zuivere glucose met een referentiewaarde van 100. Een glykemische index onder de 55 wordt als laag beschouwd, terwijl meer dan 70 hoog is. Dit betekent ook dat ingrediënten met een glykemische index van minder dan 55 de bloedsuikerspiegel matig verhogen. Een lage glykemische index is belangrijk voor gecontroleerde postprandiale glucoseabsorptie en insulineconcentratie bij diabetische en prediabetische huisdieren. Een hoge bloedsuikerspiegel verhoogt de insulinespiegel in het bloed en kan na verloop van tijd leiden tot insulineresistentie en obesitas, wat een groot probleem is geworden voor honden en katten in westerse landen.


Erwt is een rijke bron van voedingswaarde waardevolle voedingsvezels met een optimale verhouding van oplosbare en onoplosbare vezels (75:25), wat de diversiteit van voedingsvezels en prebiotica in het gastro-intestinale microbioom verbetert. Bovendien hebben honden- en kattenstudies aangetoond dat koolhydraatbronnen zoals erwten en linzen met hogere concentraties vezels de neiging hebben om een lagere glykemische en insulinerespons te hebben in vergelijking met diëten op basis van maïs of rijst.
 

VETERINAIRE DIËTEN OP BASIS VAN INGREDIËNTEN MET EEN LAAG RISICO OP VOEDSELALLERGIE

De meest agressieve allergenen voor honden en katten zijn eiwitten verkregen uit rundvlees, zuivel, kip, tarwe, soja en maïs. Brit Veterinary Diets is ontwikkeld om het risico op voedselallergie zoveel mogelijk te verminderen. Brit Veterinary Diets bevat geen bronnen van gluten en de meeste producten bevatten geen kippeneiwit. Brit VD Hypoallergenic bevat zelfs geen kippenvet. De meeste producten zijn gebaseerd op beperkte eiwitbronnen en nieuwigheidseiwitten zoals zalm, haring, lamsvlees, kalkoen en eieren.


VETERINARY DIËTEN MET LEVENDE PROBIOTICA EN PREBIOTICA

Tegenwoordig is er veel bezorgdheid over de kwaliteit van het gastro-intestinale microbioom. Studies naar menselijke en dierlijke modellen hebben duidelijk aangetoond dat gastro-intestinale microbiota een essentiële rol spelen in alle aspecten van de fysieke en mentale gezondheid. Probiotica en prebiotica zijn bekend dat een positief en gunstig effect hebben op gastro-intestinale microbiota en de immuunfunctie van het lichaam.

Brit Veterinary Diets bevatten een ingekapselde vorm van levende lyophilizate van de probiotische stam Enterococcus faecium die de bacteriën in staat stelt te overleven in de zure maag en de darm te koloniseren samen met prebiotica en voedingsvezels uit verschillende bronnen (FOS, erwt, psyllium, boekweit, appelpulp, Ascophyllum nodosum algen, gistextract MOS en β-glucanen, Mojave yucca, en duindoorn). Een regelmatig dieet met Enterococcus faecium en verschillende bronnen van voedingsvezels en prebiotica biedt de beste omgeving voor optimale gastro-intestinale microbiota.


VETERINAIRE DIËTEN MET EEN HOGE CONCENTRATIE EPA EN DHA UIT PLANKTON

Omega-3 vetzuren zijn essentiële voeding voor honden en katten en hebben veel directe en indirecte biologische effecten op het lichaam en fysiologische functies. De omega-3 vetzuren DHA en EPA hebben verschillende gunstige effecten op de gezondheid. Vetzuren zijn te vinden in het hele lichaam, vooral in celmembranen. Omega-3 vetzuren beïnvloeden de huid, vacht, slijmvlies, hormonale functie, gewrichtsmetabolisme, cardiovasculair systeem, hersenen, zenuwstelsel en immuunsysteem. De bekendste en meest beschreven eigenschap van omega-3 is de ontstekingsremmende activiteit.

Omega-3 in diervoeding wordt vaak geleverd uit visolie (EPA en DHA) of plantaardige oliën (ALA). De enige actieve vormen van omega-3 in het lichaam zijn EPA en DHA verkregen uit vissen of algen. Plantaardige ALA moet eerst worden omgezet in DHA en EPA om de gunstige effecten van omega-3 te leveren. De omzettingsratio van ALA naar DHA bij honden en katten is ongeveer 10-15%, wat ideaal is voor een gezond huisdier, maar niet voor een ongezond huisdier. Vanwege het onstabiele en lage gehalte aan EPA en DHA in visolie, bevat Brit Veterinary Diets plankton (Schizochytrium limacinum) als bron van EPA en DHA, dat 40% DHA bevat als bron van de actieve vorm van omega-3 in een stabiele concentratie.


VETERINAIRE DIËTEN OP BASIS VAN VLEES

Brit Veterinary Diets heeft eiwitten van dierlijke oorsprong als het eerste ingrediënt in de samenstelling. Dierlijke eiwitten zijn biologisch meer geschikt voor honden- en kattenvoeding dan plantaardige eiwitten zoals maïsgluten en soja.

Bij Brit geloven we dat honden en katten nog steeds carnivoren zijn, dus we werken voortdurend aan het ontwikkelen van op vlees gebaseerde veterinaire diëten die het beste aan hun behoeften voldoen. Wij zijn van mening dat zelfs zieke dieren een hoogwaardig en biologisch geschikt dieet verdienen.