Honden droogvoer specialist natuurlijke voeding


Hier vind je een groot aanbod van droog hondenvoer. Je kunt het hondenvoer aanpassen aan de speciale behoeften van je hond. Bij Chewies online dierenwinkel vind je enkel het juiste hondenvoer voor je viervoeter! Heeft je hulp nodig bij het kiezen van het juiste voer? Bel ons voor een vrijblijvend advies. Of kom langs bij onze dierenwinkel te Berkel en Rodenrijs voor een vakkundig advies door een van onze specialisten. Chewies online dierenwinkel is geheel in gespecialiseerd in natuurvoeding voor uw hond.

 

 Chewies online dierenwinkel droogvoer voor honden

Kies het beste droogvoer voor jouw hond

Onderzoek uitgevoerd door voedingsspecialisten heeft een breed scala aan honden droogvoer mogelijk gemaakt, dat lekkere smaken en een evenwichtige inname van voedingsstoffen combineert. Deze recepten zijn aangepast aan de leeftijd, de grootte, het ras of de levensstijl van jouw huisdier ( indoor honden of sportieve honden).

Hier zijn enkele tips om je door het grote aanbod van honden droogvoer te begeleiden: 

Hoe oud en hoe groot is jouw hond?

Houdt bij aangepast droogvoer als eerste rekening met de leeftijd van de hond:

Puppy's hebben een grotere energiebehoefte voor een gezonde groei, vooral tijdens de eerste vijf maanden. Tijdens de groeifase hebben puppy's een speciale behoefte aan calcium, eiwitten en essentiële voedingsstoffen voor een goede ontwikkeling van hun botten en spieren.

Senioren honden hebben meer vezels en minder calorieën nodig om overgewicht en obesitas te voorkomen.

Volwassen honden hebben verschillende behoeften, afhankelijk van hun grootte en de mate van lichamelijke activiteit.
 

De grootte van de hond heeft inderdaad invloed op zijn voeding:

Honden van kleine rassen met kleine kaken en kleine magen hebben brokjes nodig die klein genoeg zijn en genoeg energie bevatten.

Honden van grote rassen hebben verhoudingsgewijs minder energie, maar grotere brokjes nodig, zodat ze niet te veel lucht inslikken tijdens het eten, terwijl ze tegelijkertijd langer nodig hebben om te kauwen.

De series natuurlijk droogvoer van Acana, Applaws, Brit Care, Brit Care mini, Brit Premium  of Carnilove, Orijen, Taste of the Wild, True instinct of Ziwipeak  bieden brokjes met verschillende groottes aan. 

Droogvoer of natvoer voor jouw hond?

Vergeleken met natvoer heeft droogvoer het grote voordeel dat het helpt de gezondheid van het gebit van de hond te handhaven (door het kauwen en de speekselaanmaak) en kan gemakkelijk thuis of buitenshuis als beloning worden gebruikt.  Wanneer je vaak niet thuis bent, wanneer jouw hond langzaam eet of gedurende dag graag snackt, kun je zijn voerbak gemakkelijk vullen zonder kans te lopen dat het voedsel bederft. 
Als jouw hond alleen maar droogvoer eet, vergeet dan niet vers water klaar te zetten, om ervoor te zorgen dat de hond voldoende vocht binnenkrijgt. Het is ook mogelijk het droogvoer met natvoer te mengen om het voedsel van jouw huisdier van genoeg vocht te voorzien. 

Compleetvoer of niet?

Compleet droogvoer is ontworpen om je hond alle benodigde voedingsstoffen voor een gezond leven in één maaltijd mee te geven. 
Niet compleet droogvoer bevat niet alle voedingsstoffen die de hond nodig heeft en moet worden gecombineerd met ander droogvoer, natvoer of voedingssupplementen. 

Bel of mail gerust Chewies dierenwinkel online voor een advies op maat. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring met natuurlijke droog -en natvoeding van honden en puppies.