Honden spelen graag met hun baasje, vooral bij hondensport. Met het juiste hondenspeelgoed is dat nog leuker voor je hond! Hier vind je al het passende hondenspeelgoed en nog veel meer spullen die garanderen dat je hond fit en gezond blijft. Van pluche knuffels tot hondenpuzzels en van piepspeelgoed tot waterspeelgoed Chewiesdierenwinkel.nl heeft het allemaal!

 
>

Hondenspeelgoed

Geeft je plezier terwijl je jouw hond gezond & actief houdt

Wat zijn een paar van de voordelen van het gebruik van hondenspeelgoed? 

Fysieke training: Veel stadshonden besteden een groot deel van hun tijd binnenshuis. Laat ons niet vergeten dat honden afstammen van dieren die vrij in het wild leefden en het in hun natuur zit om te bewegen en te rennen. Daarom is het belangrijk dat moderne honden dagelijks beweging krijgen. Hondenspeelgoed is de perfecte gelegenheid voor honden om actief te blijven en niet slachtoffer te worden van obesitas, diabetes, artritis of andere ziektes die veroorzaakt worden door een tekort aan beweging. Spelen met je hond met behulp van speelgoed kan gezellig zijn en zelfs therapeutisch werken door je veel ontspanning in je vrije tijd te geven. 

Mentale stimulatie: Honden zijn hoog intelligente wezens. Ze kunnen zich ook gaan vervelen en dezelfde scala aan emoties, die mensen kennen, ervaren. Hondenspeelgoed dat hun natuurlijke creativiteit en nieuwsgierigheid stimuleert kan een manier zijn om ze gelukkig en in een goed humeur te houden. Het is bewezen dat spellen en spelen stress, verveling, het gevoel van eenzaamheid of angst verminderen. Honden kunnen de meest trouwe & gezellige kameraden zijn wanneer ze lichamelijk & mentaal gezond zijn. 

Heb je nog steeds geen idee welk speelgoed het best zou zijn voor jouw hond? Hieronder vindt je een overzicht met verschillende soorten speeltjes en waarom honden ze zo leuk vinden. We hopen dat de volgende tips je kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Speelgoedtypes: Met zoveel types speelgoed op de markt kan het soms verwarrend zijn om het beste speeltje te kiezen. Hier is een klein overzicht van het beschikbare speelgoed. 

Piepend speelgoed: speeltjes die een geluid maken als de hond erop kauwt of erin bijt. Dit geluid zal stimulerend werken voor de hond en hij zal dit dan ook associëren met plezier.

Zwem- en waterspeelgoed: dieren die graag in het water spelen, spelen graag met speelgoed dat op het water drijft. Zo kan jouw hond genieten van twee dingen die hij leuk vindt, namelijk zwemmen en spelen.

Gooi & vang speelgoed: honden die van veel beweging houden zullen apporteerspellen geweldig vinden. Deze honden kunnen op deze manier al spelenderwijs hun energie kwijt, wat goed is voor de lichamelijke en mentale gesteldheid van de hond.

Kauwspeelgoed: er is een kans dat jouw huisdier een groot deel van zijn tijd in de winter binnen zal doorbrengen. Hondenspeeltjes die kauwen stimuleren zijn dan ideaal.