Halsbanden met lichtjes - USB halsbanden - veilig over straat in het donker

Jij hebt vast ook al opgemerkt dat het ’s ochtends weer later licht en ’s avonds weer eerder donker wordt. Wie ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat met zijn huisdier naar buiten gaat, zal in het donker moeten lopen. Wanneer jullie dan niet goed zichtbaar zijn, kunnen andere weggebruikers jullie gemakkelijk over het hoofd zien. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk niet dat omdat jouw hond of kat een lichte kleur heeft mensen hem wel zullen zien. Zelfs lichte kleuren zijn in het donker moeilijk zichtbaar, waardoor automobilisten en fietsers jullie vaak pas op het laatste moment opmerken! In deze blog lees je hoe je ervoor zorgt dat jij en je huisdier goed zichtbaar zijn in het donker. Chewies online dierenwinkel selecteerde de beste aanbiedingen van lichtgevende halsbanden voor de hond voor dit moment voor u :
 

Reflecterende objecten voor je hond

Reflecterende producten lichten op zodra er een lichtbron op schijnt. Je hoeft het niet op te laden of van batterijen te voorzien. Hierdoor werkt de ‘lichtbron’ altijd. Er zijn veel verschillende reflecterende producten voor honden verkrijgbaar: reflecterende halsbandenreflecterende tuigjesreflecterende riemen en zelfs reflecterende kleding. Door deze producten te gebruiken, vergroot je de zichtbaarheid van jouw huisdier op de openbare weg. Reflecterende kleding heeft als bijkomend voordeel dat je hond niet alleen goed zichtbaar is in het donker, maar ook nog eens lekker warm blijft. Dit kan vooral erg fijn zijn in de koude wintermaanden. Vergeet vooral niet om ook jezelf van reflecterende accessoires en/of kleding te voorzien!

Het nadeel van reflecterend materiaal is dat het alleen oplicht zodra er licht op schijnt en zelf geen interne lichtbron bevat. Hiermee zijn de producten voornamelijk geschikt voor verlichte gebieden. Voor donkere gebieden wordt aangeraden om de reflecterende producten te combineren met felle kleuren en/of verlichting.

Lichtgevende objecten voor je hond

Wanneer je in een omgeving loopt die slecht verlicht is, kan het dragen van een lichtgevend voorwerp erg handig zijn. Zo zijn jullie niet alleen goed zichtbaar voor anderen, maar kan jij je hond ook eenvoudig terugvinden wanneer hij bijvoorbeeld los loopt of jullie met een bal aan het spelen zijn. Lichtgevende objecten geven zelf licht en zijn daarmee niet afhankelijk van andere lichtbronnen. Bij lichtgevende objecten kun je denken aan lichtgevende halsbanden of losse lichtjes voor aan de halsband of het tuigje van je hond. Deze voorwerpen werken vaak op batterijen en kunnen zowel constant lichtgeven als knipperen.

Een lichtgevende halsband is een extra halsband die je hond samen met zijn normale halsband of hondentuigje draagt. Kies je voor een lichtgevende halsband voor je hond? Vergeet dan niet om naar het haartype van je hond te kijken: bij langharige honden kan de halsband onder de haren verstopt raken, waardoor deze minder goed zichtbaar is. Kies in dat geval voor een grotere maat halsband dan je hond normaal draagt. Zo zal de lichtgevende halsband iets losser om de nek van je hond hangen en daarmee goed zichtbaar zijn.

Vind jij of je hond een lichtgevende halsband niet fijn? Dan kun je er ook voor kiezen om een los lampje aan zijn halsband te bevestigen. Voor de Flexi rollijnen heeft Flexi bijvoorbeeld het handige Flexi LED Lighting System ontwikkeld, die wit licht naar voor schijnt en rood knipperlicht naar achter schijnt. Ook jijzelf kunt lichtgevende objecten dragen of meenemen om goed zichtbaar te zijn, zoals bijvoorbeeld een lichtgevende armband of zaklamp.

TIP: Naast lichtgevende halsbanden en losse lichtjes, is er ook lichtgevend speelgoed verkrijgbaar zodat jullie ook in het donker samen kunnen spelen. Het komt, zeker in het donker, wel eens voor dat ballen kwijt raken. Met dit lichtgevende balspel kun jij ook in het donker samen met je hond spelen.

Voor meer informatie over de honden halsbandjes met led verlichting (USB) belt u gerust onze klantenservice van Chewies online dierenwinkel op 010 795 29 47.