Katten droogvoer Chewies online dierenwinkel

Goed kattenvoer draagt bij aan een lang en gezond leven. Welk kattenvoer het beste is voor jouw kat hangt van vele factoren af. Wanneer jij jouw kat voeding geeft dat afgestemd is op zijn specifieke behoeften, profiteert je kat optimaal van alle gezondheidsvoordelen! En daar wordt jij ook weer bij van.

Jij wilt je kat natuurlijk een lang en gezond leven bieden. Goed 
kattenvoer is hierbij van groot belang. Welk type kattenvoer de beste voeding voor jouw kat is, hangt onder andere af van de leeftijd en eventuele lichamelijke klachten. Ons assortiment bevat ruim 10 verschillende merken kattenvoer, waaronder Advance, Brit Care, Brit Premium, Carnilove, Renske, True instinct en Yarrah. Hierdoor kun je in ons assortiment altijd een geschikte natuurlijk voeding vinden voor jouw kat!
 
>
Vervolg katten droogvoer Chewies online dierenwinkel
 

Droogvoer: Droogvoer is door het lage vochtpercentage lang houdbaar, waardoor je het gerust de heel dag in een voerbak kunt laten staan. Droogvoer bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen in de juiste verhouding en vermindert de kans op gebitsproblemen omdat je kat goed op de voeding moet kauwen.

Natvoer: Katten houden van natvoer, en het is ook nog eens goed voor hun gezondheid! Natvoer bevat een hoger vochtpercentage dan droogvoer, waardoor je kat door het eten van de voeding voldoende vocht binnen krijgt. Zeker voor katten is dit belangrijk, omdat zij van nature slechte drinkers zijn.

Net als bij mensen verschillen de smaken bij katten. Welk kattenvoer jouw kat kiest, is vaak afhankelijk van de smaak en niet of het droogvoer of natvoer betreft. Objectief gezien hebben beide voedingen namelijk een vergelijkbare smaak. Dit betekent dat zowel droogvoer als natvoer jouw kat van waardevolle voedingsstoffen kan voorzien. Kijk daarom goed naar de individuele behoeftes van jouw kat. Veel katten hebben een speciale voorliefde voor welk voedsel zij het liefste eten.

Dieetvoeding: Heeft jouw kat lichamelijke klachten of volgt hij een speciaal dieet? Dieetvoeding kan hierbij extra ondersteuning bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hypoallergeen kattenvoer, graanvrije kattenvoeding of kattenvoer dat ondersteuning biedt bij blaasgruis, maag- en darmproblemen of huid- en vachtproblemen.
LET OP: Overleg eerst met je dierenarts voordat je jouw kat dieetvoeding geeft.

Naast de diverse soorten kattenvoer bieden wij ook voer voor elke levensfase: kittenvolwassen en senior. Voor iedere levensfase is er kattenvoer verkrijgbaar, die specifiek op deze levensfase afgestemd is. De levensfase kan je gemakkelijk in het linkermenu selecteren. Ook kun je filteren op smaak, dieet, voertype en merk.

Voordat je kattenvoer koopt is het belangrijk om te kijken of dit type voer wel bij je kat past. Is het voer bijvoorbeeld voor de juiste levensfase en is het normaal voer of is het voer bedoeld voor een speciaal dieet? Lees de productbeschrijving voordat je een (nieuw) merk voer koopt altijd goed. Zo weet je zeker dat het kattenvoer ook echt geschikt is voor jouw kat.

Wil je overstappen op een andere kattenvoeding? Doe dit dan altijd geleidelijk en meng het oude voer met het nieuwe voer, gespreid over een periode van minimaal 1 week. Zo kan de maag van je kat rustig wennen aan de nieuwe voeding en voorkom je maag- en darmklachten.
LET OP: Dit geldt niet voor geperste brokken.

TIP: Wanneer je je kat droogvoer geeft, zorg er dan voor dat er voldoende vers drinkwater beschikbaar is. Kattenbrokken zijn namelijk vrij zout, waardoor je katdorst krijgt. Geef je je kat alleen maar natvoer? Wissel dit dan af met droogvoer. Hierdoor voorkom je gebitsproblemen.

Naast de normale dagelijkse maaltijd verdient je kat het om zo af en toe verwend te worden. Neem daarom eens een kijkje in ons assortiment zachte kattensnacks, voor een lekkere en verantwoorde beloning!