Knaagdier konijn fret knaagdierkooi hamsterhooi Zolux knaagdierkooi Midwest Nations hokken 
 

De Zolux knaagdierenkooien zijn erg populaire kooien voor kleine zoogdieren en niet zonder reden. Niet alleen ziet de Zolux knaagdierkooi er erg goed uit waardoor ze leuk staan in je huis. Ze zijn ook nog eens van alle gemakken voorzien voor je ratten, muizen, hamsters en andere kleine knaagdieren. Plaats je online click&collect bestelling en ontvang 10% extra afhaalkorting bij onze dierenwinkel te Berkel en Rodenrijs op Zolux en Midwest kooien!

Alle kooien van Zolux zijn ruim ingedeeld en bovendien heel erg open. Dit geeft je knaagdier de ruimte om alles te doen en jij kunt altijd kijken wat hij uitspookt. Een Zolux kooi bevat ook bijna altijd een plateau met een huisje en looprad. Hierdoor is er in de Zolux kooi altijd genoeg te beleven. 

Een Zolux knaagdierkooi heb je in verschillende soorten en maten, zodat je altijd een kooi vindt die bij jou en je huishouden past. De ene heeft veel glas aan de onderkant waardoor je je knaagdier goed in de gaten kan houden. De ander bevat veel verdiepingen en staat op pootjes. De verschillende varianten van de Zolux knaagdierkooi vind je hieronder. Zolux en Midwest Nations kooien vallen onder Chewies Keuze!

 

Ieder knaagdier heeft natuurlijk zijn eigen kooi! Daarom hebben wij een ruim assortiment verschillende knaagdierkooien, zoals: rattenkooienhamsterkooienmuizenkooien en zelfs speciale kooien voor cavia’s. En kooien met leuke accessoires, want je knaagdier moet wel fit blijven! Staan er accessoires afgebeeld bij de knaagdierenkooi van jouw keuze? Dan is de prijs inclusief deze accessoires.

Hamsterkooien

Bij de aanschaf van een hamsterkooi kijk je eerst naar het soort hamster dat je wilt kopen. Iedere hamstersoort heeft zijn eigen ‘gebruiken’. Een Russische dwerghamster leeft bijvoorbeeld alleen en kan absoluut niet samen gehouden worden. Terwijl de Roborovski dwerghamster in groepen leeft. Dus voor deze soort is het juist beter om meerdere bij elkaar te laten leven.

Voor alle hamstersoorten geldt dat ze heel slecht diepte kunnen zien. Daarom is het dus erg belangrijk dat de kooi niet te hoog is. De oppervlakte is belangrijker dan de hoogte. Hieronder vind je de minimale afmetingen van alle hamstersoorten.

De Russische dwerghamster is het gelukkigst in een minimale kooi van 60 cm in de breedte. Deze hamster leeft alleen.
De Syrische hamster heeft het liefst een minimale kooi van 80cm in de breedte. Deze hamster leeft alleen.
De Roborovski dwerghamster voelt zich fijn in een minimale kooi van 60 x 40 cm (l x b). Deze afmeting is voor twee Roborovski dwerghamsters. Voor drie Roborovski dwerghamsters kun je het beste voor een kooi van minimaal 70x40cm gaan. De Chinese dwerghamster maak je blij in een kooi van minimaal 60 cm in de breedte. Deze hamsters leven alleen, maar soms kunnen deze hamsters gekoppeld worden. Een hok van minimaal 80 cm is dan aan te raden.

Alle hamsters vinden het heerlijk om te badderen in chinchilla zand. Dit zand zorgt ervoor dat de hamsters hun vacht goed kunnen verzorgen.

Muizenkooien

Bij muizenkooien is het belangrijk om een kooi te kiezen die niet van plastic is. Muizen zijn echte knaagdieren en knagen gemakkelijk door plastic heen. Het beste voor muizen is een aquarium of terrarium. Deze bakken zijn gemaakt van glas en kunnen dus niet kapot worden geknaagd. Wanneer je toch voor een traliekooi kiest, neem er dan 1 waarbij de tralieafstand maximaal 6 mm is. Omdat muizen groepsdieren zijn neem je er het liefst een paar. Een kooi van 60 x 50 (l x b) is voor maximaal twee muizen. Een kooi kan nooit te groot zijn, maar zeker wel te klein!

Merken knaagdierkooien

Zolux en Midwest zijn onze meest verkochte merken. Beide merken hebben knaagdierkooien met voor ieder wat wils; namelijk knaagdierenkooien met meerdere verdiepingen, van kunststof of een ware cottage van hout.

Een selectie van onze merken:

  • Imac
  • Midwest
  • Trixie
  • Zolux
Kooien & meer

Bij een knaagdierenkooi heb je ook nodig: knaagdiervoersnacksvoerbakken en waterflessen en vergeet natuurlijk de bodembedekking niet. Bestel dit gemakkelijk direct mee. Daarnaast houden hamsters en cavia's ook van spelen! Bekijk onze leuke & gezonde knaagdieraccessoires.

Knaagdierenkooi kopen

Knaagdierenkooi kopen? Alle knaagdierkooien bestel je in onze online dierenwinkel & webshop tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wij bezorgen bovendien alle knaagdierkooien GRATIS (bij bestellingen vanaf € 28,-).