Vervolg Hondensnacks

T
rain je hond en beloon hem of haar gezond, op een zeer lekkere manier!

Hondensnacks moeten verstandige en gezonde toevoegingen aan het standaard hondenvoer. Hondensnacks kunnen gebruikt worden als beloning, gebitsreiniging of als plezier. Van een traditioneel kauwbot tot en met trainingssnack: hondensnacks vallen altijd in de smaak! Laat je hond genieten.

Een hond snacks voeren kan een groot aantal voordelen geven. Hieronder staan een paar voordelen van het geven van snoepjes aan de hond: 

Ondersteuning van een gezonde spijsvertering: Hondensnoepjes met extra vezels, probiotica & prebiotica zullen vooral worden gewaardeerd door honden met een gevoelige maag. Probiotica zijn levende bacteriën en Prebiotica zijn aanwezig in plantenvezels, beide zorgen ervoor dat goede bacteriën in de darmen gevoed worden.

Gezondheid van de vacht en huid: Natuurlijk snoepjes zullen jouw hond de vereiste vetzuren voor een gezonde huid en glanzende vacht geven, doordat deze snoepjes rijk zijn aan essentiële omega-3 en omega-6 vetzuren.

Gebitsgezondheid: Snacks kunnen ook de gebitsgezondheid van de hond ondersteunen door bacteriën die een slechte adem veroorzaken te verminderen. Regelmatig kauwen ondersteunt het verminderen van tandsteen en plak. Daarnaast worden de kaken & tanden zo sterk gehouden.

Gewrichtsgezondheid: Snacks die voorzien zijn van grote hoeveelheden vitaminen & antioxidanten kunnen de gewrichten versterken en de pijn verminderen door onstekingssymptomen in de gewrichten te verminderen.

Gezond gewicht: Een handige manier om de hond op gewicht te houden is het geven van snacks die rijk zijn aan vezels, een laag vetpercentage hebben en rijk zijn aan natuurlijke ingrediënten.

Let op! Het is belangrijk dat je bij het geven van snacks aan jouw hond rekening houdt met bepaalde factoren:

Veiligheid: Het is altijd belangrijk om bij het voeren van de hond de veiligheid in acht te nemen. Bij een snelle kauwer bijvoorbeeld wordt aangeraden om een snack te geven die veel tijd vereist om te kauwen. Hierdoor kan verstikking, veroorzaakt door te snel slikken, voorkomen worden.

Verantwoord snacken: Probeer redelijk te zijn in de hoeveelheid snacks & voer jouw hond krijgt, vooral bij kleine honden. Je kunt eventueel de dierenarts om advies vragen, vermijd bijvoorbeeld harde brokjes bij gevoelig tandvlees of gevoelige tanden. Indien de hond sterke tanden & kaken heeft en van kauwen houdt, kan het juist goed zijn om harde snacks te geven.

Zorg voor een goede match: Jij kunt jouw hond ongetwijfeld het allerbeste, dus ook de behoeftes. De ideale hondensnack moet bij de grootte, persoonlijkheid en smaak van de hond passen