knaagdier - konijn - fret bij Chewies online dierenwinkel

Chewies online dierenwinkel voert een zeer groot assortiment voor de kleinste huisdieren bestaand uit voer, snacks en toebehoren van grote bekende fabrikanten, op dit moment adviseren wij het merk Hopper als konijnenvoer (bix) dit is bij benadering 95% hetzelfde als Supreme Science Selective die zichzelf flink uit de markt hebben geprijsd . Bovendien vind je hier talrijke modellen konijnenhokken, konijnenrennen en hamsterkooien. Chewies online dierenwinkel is gespecialiseerd in konijnenhokken.
 

 
Vervolg Knaagdier - Konijnen - Fret

Naast honden en katten zijn kleine huisdieren het meest geliefd. In het assortiment van Chewies online dierenwinkel voor kleine dieren vindt u onder andere accessoires voor (dwerg)konijnen, cavia's, hamsters, ratten, fretten en degoes. Het bijzondere aan de kleine dieren is dat ze zeer sociaal zijn en uitstekend in groepen kunnen leven. Bovendien is het niet alleen leuk om naar deze beestjes te kijken, maar zijn ze ook in voor knuffelmomenten. 

Droogvoer: hier kunt u voor elke knager een geschikte voeding vinden, van het dwergkonijn tot aan de muis. Als aanvullende optie kunt u de gewenste voeding ook direct zoeken in de categorie 'knaagdierenvoer naar merk'. Voor speciale behoeften biedt Chewies online dierenwinkel ook speciale organische, graanvrije en pelletsproducten.

Konijnenkooien: Chewies online dierenwinkel heeft verschillende soorten kooien voor uw kleine knager. Speciaal voor de fretten hebben we hele degelijke kooien van Critter Nation. Voor hamsters hebben we de speelse Ferplast hokken en Imac heeft bijvoorbeeld sterke konijnenkooien voor binnen. 

Konijnenhokken: Chewies online dierenwinkel heeft een ruim assortiment aan buiten konijnenhokken. Indien u onder het kopje konijnenhokken links op onze homepage kijkt, vindt u een ruim assortiment. Voor dwergkonijnen, Vlaamse Reus, Franse Hangoor... voor elk wat wils!

Konijnenrennen: met een ren kunt u uw konijnen en knaagdieren in een veilige omgeving buiten hun hok laten spelen. Naast het verse gras kunnen ze ook ten volste van het weer genieten. Dankzij een brede selectie aan verschillende rennen (grootte, design en materialen) is er voor elk dier een geschikte optie te vinden. Let u er wel op dat uw konijn niet teveel (zeker geen nat) gras eet? Zijn maag kan hier van slag van raken.

Diverse accessoires: voor in de kooi: de meest voorkomende reden voor het permanente knabbelen (op de kooi) is hoogstwaarschijnlijk verveling! Dankzij een uitgebreid assortiment kunt u uw knaagdieren nu met spannende en geschikte accessoires verzorgen en vermaken.

Snacks: als u denkt dat alleen katten en honden vrolijk worden van een lekkere snack, dan heeft u het mis. Uw kleine knager is ook wel in voor een traktatie! Om een gezond en evenwichtig dieet te bewerkstelligen, moet u de dagelijkse voeding combineren met voedingssupplementen naar keuze. Zoals bijvoorbeeld: extra belangrijke vitaminen, mineralen, kruiden en planten voor uw favoriete knaagdier.

Bodembedekking, hooi en stro: bij een geschikt dieet voor knaagdieren staat hooi bovenaan het lijstje. Stro gebruikt u voor het behoud van warmte in het nachthok. Zeker konijnen kunnen niet zonder hooi! Elke dag vers hooi, het liefst in een hooibal wegens de hygiene, zorgt voor een optimale spijsvertering voor uw konijn. Wij hebben verschillende bodembedekkingen in ons assortiment. Houtvezel is een goedkope oplossing, maar houdt u er wel rekening mee dat dit erg veel stof geeft, wat ten koste gaat van de longen van uw kleine knager. Hennepvezel of beukensnippers is een beter alternatief.

Verzorging: Voor de verzorging van uw kleine knager heeft u verschillende producten nodig. Zoals een kam/borstel, nagelknipper, drinkbak, eetbak, parasietenbestrijding en eventueel vitamines. 

Speelgoed: Konijnen en andere kleine knagers hebben veel afleiding nodig. Zeker als u besluit het diertje buiten te houden. Vooral tijdens koude of natte dagen wil het dan voorkomen dat uw knager weinig afleiding heeft van u. Gelukkig hebben wij een divers aanbod speelgoed. Van interactief speelgoed tot knaagspeelgoed.

Bij Chewies online dierenwinkel vindt u een groot assortiment aan voeding en accessoires voor kleine knagers- van basisbehoeftes tot aan speciale producten van de hoogste kwaliteit voor speciale behoeftes.

Blog

terug

Veilig met je huisdier in de auto!

Soms is het noodzakelijk om je hond, kat of knaagdier mee in de auto te nemen, bijvoorbeeld naar de dierenarts. Ook is het leuk om af en toe met je huisdier op pad te gaan en iets leuks te ondernemen. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en onze huisdieren zijn natuurlijk kwetsbaar als ze niet goed vast zitten! In dit blogbericht geven we je graag 10 tips om je huisdier zo veilig en prettig mogelijk te vervoeren in de auto:

Tip 1: Draag een gordel

Een goede bestuurder zorgt er altijd voor dat zijn passagiers goed vast zitten met een gordel. Dit geldt natuurlijk ook voor onze huisdieren, als je hard moet remmen, hoef je niet bang te zijn dat je dier door de auto vliegt. Er zijn speciale hondengordels verkrijgbaar, die je vast kan klikken aan het tuigje. Dit kan natuurlijk ook aan je kattentuigje. Is je huisdier kleiner of vindt hij een gordel niet prettig? Kies dan voor een reismand. 

Tip 2: Een goed ingerichte kofferbak

Grote honden worden vaak vervoerd in de kofferbak van de auto. Zorg er voor dat je de hond ook hier op een punt vast kan zetten, zodat de hond niet de weg op springt als je de klep opent. Wij hebben speciale kofferbak-hoezen, manden en autobenches.

Tip 3: Hou je auto schoon

Hoeveel we ook van onze huisdieren houden, een stoel die onder de dierenharen zit, is niet wenselijk. Door een autodeken te bevestigen, voorkom je dat haren en zand op je stoelen komen. Heel handig als je hond bijvoorbeeld net in de sloot heeft gezwommen!

Tip 4: Een veiligheidsrek of –net

Om te voorkomen dat je hond vanuit de kofferbak naar de achterbank klimt, kun je een veiligheidsrek- of net plaatsen.

Tip 5: Met gemak de auto in

Is jouw hond oud of heeft hij last van zijn gewrichten? Dan is een hondenloopplank ideaal om je hond in de kofferbak te laten lopen. Dat is voor de rug van het baasje natuurlijk ook veel gunstiger!

Tip 6: Eten en drinken

Neem altijd een reis-drinkfles en -voerbak mee. Bij eventuele tussenstops kun je je hond, kat of knaagdier dan eenvoudig laten eten en drinken.

Tip 7: Ontspannen op reis

Is reizen met de auto een beetje spannend voor jouw huisdier? Wellicht is het raadzaam om anti-stress middelen toe te dienen. Deze supplementen kunnen voor kalmte zorgen tijdens het reizen. Ook kun je andere snacks of eventueel medicatie gebruiken.

Tip 8: Een EHBO-kit

Het is altijd raadzaam om een goede EHBO-kit in je auto te hebben. Zo kun je goed ingrijpen bij kleine ongelukjes.

Tip 9: Last van een vlooienplaag?

Behandel bij een vlooienplaag ook je auto! Vaak kunnen de parasieten zich ook nestelen in auto’s. Baasjes pakken de plaag binnenshuis en op het dier aan, maar vergeten vaak de auto mee te nemen in deze aanpak.

Tip 10: Een identificeerbaar huisdier

Zorg er altijd voor dat jouw huisdier gechipt is. Ook is een penning erg handig als je op reis bent. Mocht je hond of kat toch ontsnappen, dan kan men je snel bereiken – dit is in het buitenland al helemaal handig. Neem ook altijd het dierenpaspoort mee als je op pad gaat, mocht je huisdier gecontroleerd of ziek worden.


geschreven door Angela - 06-11-2020 10:59

laatst geupdate op : 06-11-2020 11:01

tags :