Knaagdier - konijn - fret bij Chewies online dierenwinkel

Chewies online dierenwinkel voert een zeer groot assortiment voor de kleinste huisdieren bestaand uit voer, snacks en toebehoren van grote bekende fabrikanten, op dit moment adviseren wij het merk Hopper als konijnenvoer (bix) dit is bij benadering 95% hetzelfde als Supreme Science Selective die zichzelf flink uit de markt hebben geprijsd . Bovendien vind je hier talrijke modellen konijnenhokken, konijnenrennen en hamsterkooien. Chewies online dierenwinkel is gespecialiseerd in konijnenhokken.
 

 
Vervolg Knaagdier - Konijnen - Fret

Naast honden en katten zijn kleine huisdieren het meest geliefd. In het assortiment van Chewies online dierenwinkel voor kleine dieren vindt u onder andere accessoires voor (dwerg)konijnen, cavia's, hamsters, ratten, fretten en degoes. Het bijzondere aan de kleine dieren is dat ze zeer sociaal zijn en uitstekend in groepen kunnen leven. Bovendien is het niet alleen leuk om naar deze beestjes te kijken, maar zijn ze ook in voor knuffelmomenten. 

Droogvoer: hier kunt u voor elke knager een geschikte voeding vinden, van het dwergkonijn tot aan de muis. Als aanvullende optie kunt u de gewenste voeding ook direct zoeken in de categorie 'knaagdierenvoer naar merk'. Voor speciale behoeften biedt Chewies online dierenwinkel ook speciale organische, graanvrije en pelletsproducten.

Konijnenkooien: Chewies online dierenwinkel heeft verschillende soorten kooien voor uw kleine knager. Speciaal voor de fretten hebben we hele degelijke kooien van Critter Nation. Voor hamsters hebben we de speelse Ferplast hokken en Imac heeft bijvoorbeeld sterke konijnenkooien voor binnen. 

Konijnenhokken: Chewies online dierenwinkel heeft een ruim assortiment aan buiten konijnenhokken. Indien u onder het kopje konijnenhokken links op onze homepage kijkt, vindt u een ruim assortiment. Voor dwergkonijnen, Vlaamse Reus, Franse Hangoor... voor elk wat wils!

Konijnenrennen: met een ren kunt u uw konijnen en knaagdieren in een veilige omgeving buiten hun hok laten spelen. Naast het verse gras kunnen ze ook ten volste van het weer genieten. Dankzij een brede selectie aan verschillende rennen (grootte, design en materialen) is er voor elk dier een geschikte optie te vinden. Let u er wel op dat uw konijn niet teveel (zeker geen nat) gras eet? Zijn maag kan hier van slag van raken.

Diverse accessoires: voor in de kooi: de meest voorkomende reden voor het permanente knabbelen (op de kooi) is hoogstwaarschijnlijk verveling! Dankzij een uitgebreid assortiment kunt u uw knaagdieren nu met spannende en geschikte accessoires verzorgen en vermaken.

Snacks: als u denkt dat alleen katten en honden vrolijk worden van een lekkere snack, dan heeft u het mis. Uw kleine knager is ook wel in voor een traktatie! Om een gezond en evenwichtig dieet te bewerkstelligen, moet u de dagelijkse voeding combineren met voedingssupplementen naar keuze. Zoals bijvoorbeeld: extra belangrijke vitaminen, mineralen, kruiden en planten voor uw favoriete knaagdier.

Bodembedekking, hooi en stro: bij een geschikt dieet voor knaagdieren staat hooi bovenaan het lijstje. Stro gebruikt u voor het behoud van warmte in het nachthok. Zeker konijnen kunnen niet zonder hooi! Elke dag vers hooi, het liefst in een hooibal wegens de hygiene, zorgt voor een optimale spijsvertering voor uw konijn. Wij hebben verschillende bodembedekkingen in ons assortiment. Houtvezel is een goedkope oplossing, maar houdt u er wel rekening mee dat dit erg veel stof geeft, wat ten koste gaat van de longen van uw kleine knager. Hennepvezel of beukensnippers is een beter alternatief.

Verzorging: Voor de verzorging van uw kleine knager heeft u verschillende producten nodig. Zoals een kam/borstel, nagelknipper, drinkbak, eetbak, parasietenbestrijding en eventueel vitamines. 

Speelgoed: Konijnen en andere kleine knagers hebben veel afleiding nodig. Zeker als u besluit het diertje buiten te houden. Vooral tijdens koude of natte dagen wil het dan voorkomen dat uw knager weinig afleiding heeft van u. Gelukkig hebben wij een divers aanbod speelgoed. Van interactief speelgoed tot knaagspeelgoed.

Bij Chewies online dierenwinkel vindt u een groot assortiment aan voeding en accessoires voor kleine knagers- van basisbehoeftes tot aan speciale producten van de hoogste kwaliteit voor speciale behoeftes.

Blog

terug

Hoe helpen wij je konijn of knaagdier deze winter door?

Het weer wordt slechter en de temperatuur daalt, de winter laat niet lang meer op zich wachten. Kou is echter niet fijn voor knaagdieren en konijnen. Vooral knaagdieren zijn erg gevoelig en raken snel onderkoeld. Het is daarom belangrijk dat ze er in de winter warm bij zitten. Dit geldt niet alleen voor konijnen en knaagdieren die binnen leven, maar zeker ook voor onze vriendjes die buiten wonen. Vooral jonge, oudere en zieke dieren hebben een beetje extra hulp nodig om lekker warm en gezond te blijven. In deze blog lees je alle dingen waar je even bij stil moet staan.

Help je konijn de winter door

Konijnen hebben een dikke vacht die ze lekker warm houdt. Konijnen kunnen daarom in de winter gewoon in hun buitenverblijf blijven wonen en hebben geen verwarmd verblijf nodig. Met voldoende bewegingsruimte is jouw konijn al snel tevreden. Een buitenkonijn kun je niet zomaar naar binnen verplaatsten, omdat het temperatuurverschil te groot is. Hierdoor kan hij ziek worden. Laat hem daarom lekker buiten. Zorg er wel voor dat je het konijnenhok op een beschutte plek plaatst, waar het hok vrij is van wind en regen en je konijn eventueel nog wat zon mee kan pakken. Een ziek, oud of jong konijn kun je beter niet buiten laten overwinteren. Deze dieren hebben een minder dikke vacht en een verminderde weerstand. Hierdoor kunnen zij niet zo goed tegen de kou.

In de winter is zachte en warme bodembedekking erg prettig voor je konijn. Zorg er daarom voor dat hij wat extra hooi / stro krijgt voor koude nachten. Een lekker warm bedje is natuurlijk essentieel wanneer het buiten koud wordt. Ook kan je jouw konijn van extra vitamines en voedingssupplementen voorzien, zodat hij een goede weerstand heeft om de winter door te komen. Ook groente en fruit zijn belangrijk om de weerstand van je konijn optimaal te houden.

Het is belangrijk dat je het hok van je konijn in de winter regelmatig controleert. Zorg ervoor dat je konijn genoeg beschutting heeft en dat er geen vocht in het hok kan komen. Vocht kan voor veel problemen zorgen. Controleer daarom dagelijks of het hooi / stro en het voer van je konijn nog droog en vrij van ongedierte zijn. Vergeet ook niet om het drinken van je konijn meerdere keren per dag te controleren. Het water, en zelfs het ijzeren tuitje van een drinkfles, kan bevriezen. Kies er daarom liever voor om in de winter een drinkbakje te gebruiken.

Help je cavia de winter door

Cavia’s kunnen redelijk goed tegen de kou en houden zichzelf warm door in hun kooi lekker tegen hun soortgenootjes aan te kruipen. Je kunt cavia’s in de winter het beste binnen houden: in huis of in een schuur. Zeker jonge cavia’s moeten in de winter naar binnen. Ze hebben nog niet voldoende weerstand opgebouwd en kunnen aardig ziek worden van de kou. Wil je weten of je cavia het koud heeft? Kijk dan naar hoe jij de temperatuur zelf ervaart. Als jij het koud hebt, begint jouw cavia het ook koud te krijgen. Hevige temperatuurschommelingen zijn voor cavia’s niet goed, verhuis ze daarom niet ineens naar een veel warmere ruimte. Een te warme plek is ook niet goed voor ze. Zet het hok nooit voor de verwarming of kachel en houd altijd voldoende afstand tussen je cavia en de warmtebron.

Net als konijnen, vinden cavia’s het erg fijn om een zacht en warm bedje te hebben waar zij zich in kunnen verstoppen. Zorg daarom voor voldoende hooi / stro en kijk uit met tocht. Hier kunnen cavia’s niet goed tegen. Het kan ook een goed idee zijn om je huisdier extra vitamines te geven om de weerstand te verhogen. Dit kan bijv. door kruiden, speciale voeding of met voedingssupplementen. Ook groente en fruit zijn belangrijk om de weerstand van je cavia optimaal te houden.

Help je hamster de winter door

De meeste mensen houden hun hamster binnen en hoeven daarom voor de winter geen grote maatregelen te treffen. Het geven van wat extra hooi, groenvoer en eventueel voedingssupplementen is voldoende.

Wanneer hamsters in een ruimte onder de 10 graden verblijven, kunnen zij een winterslaap gaan houden. Je hamster kan hierdoor koud en slap aanvoelen en hierdoor dood lijken. Maar zolang er geen stijfheid optreedt, is er niets aan de hand. Bedek hem voorzichtig met wat extra nestmateriaal om hem warm te houden en hij zal vanzelf weer wakker worden. De binnentemperatuur in huis daalt doorgaans niet onder de 10 graden, waardoor binnen hamsters niet snel in een winterslaap zullen gaan. Ook voor hamsters geldt: zet de kooi niet te dicht bij een warmtebron.

Nog meer vragen over dit onderwerp bel of mail onze online dierenwinkel gerust.


geschreven door Angela - 27-09-2020 09:27

laatst geupdate op : 29-03-2024 12:59

tags :